Van Dongen Events
Garderobe Professionals
Uw garderobe:0 producten

Garderobe advies en nieuwsBTW op garderobe omzet

Op publieksevenementen wordt vaak een bedrag per jas gevraagd aan bezoekers voor het gebruik van de garderobe. Vermenigvuldigd met het totaal aantal jassen heeft u de totale garderobe omzet.

Over deze garderobe omzet dient omzetbelasting (BTW) afgedragen te worden aan de Belastingdienst. Maar dit hoeft niet altijd 21% te zijn...

Slechts 6% mogelijk?

Wanneer het evenement zelf onder het 6% tarief valt, valt ook de garderobe onder het 6% tarief indien de garderobe door de organisatie zelf wordt uitgebaat. Dus bijvoorbeeld bij garderobe verhuur en u zet er zelf medewerkers of vrijwilligers in.

Maar ook bij het uitbesteden aan Van Dongen Events zijn er mogelijkheden. Wanneer u als organisatie de garderobe omzet zelf inboekt en de garderobe materialen en garderobe medewerkers bij Van Dongen Events inhuurt, blijft u dus in theorie zelf exploitant van de garderobe omdat het financiële risico bij u blijft liggen. U huurt de materialen en medewerkers dan met 21% BTW in en kunt de garderobe omzet met slechts 6% inboeken.

Een 'winst' van 15%!

Wanneer 21%?

Wanneer Van Dongen Events zelf de garderobe omzet in moet boeken en op de factuur direct verrekent met de inhuur van materialen en medewerkers is enkel 21% mogelijk. Voor u is dat minder administratieve rompslomp, maar fiscaal dus ook minder aantrekkelijk.

Zie ook de website van de Belastingdienst over dit onderwerp, informeer bij uw accountant of neem contact met ons op


Bereken direct de huurprijs: