Van Dongen Events
Garderobe Professionals
Uw garderobe:0 producten

Garderobe advies en nieuwsJas weg uit garderobe en dan

Bij de aansprakelijkheid bij een garderobe wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen een bewaakte garderobe en een onbewaakte garderobe.

Onbewaakte garderobe

Wanneer u zelf uw jas op moet hangen en er dus niemand op uw jas let tijdens uw avond uit, bent u zelf verantwoordelijk voor uw jas. Indien de jas weg is, kunt u niemand aansprakelijk stellen omdat u ook van niemand kunt verwachten dat hij/zij op uw jas zou letten. Het 'beruchte' bordje geldt hier dus wel degelijk.

Bewaakte garderobe

Bij een bewaakte garderobe (zowel gratis als betaald) ontvangt u een bewijsstuk (garderobe nummer) bij het ophangen van uw jas. Volgens artikel 600 van het Burgerlijk Wetboek ontstaat dan een 'overeenkomst' genaamd bewaarneming. Indien u het garderobe nummer nog heeft maar uw jas weg is, kunt u de exploitant van de garderobe aansprakelijk stellen voor vermissing en daarmee vragen u te compenseren.

Tips

  • Lees ook de artikelen in het wetboek
  • Stel als exploitant of organisatie een duidelijk garderobe reglement op
  • Is uw jas vermist, laat dit dan tijdens het evenement nog op papier zetten
  • Een mogelijke compensatie van een vermiste jas is nooit de nieuwwaarde. Textiel wordt in 2 jaar 'afgeschreven'.
  • Neem bij vragen contact met ons op

Besteedt u de garderobe volledig uit aan Van Dongen Events op uw evenement, dan nemen we uiteraard ook de wettelijke aansprakelijkheid van u over! Lees hierover ook onze voorwaarden.


Bereken direct de huurprijs: