Advies: voor de garderobe de

Benodigde afmetingen

Om te bepalen welke afmetingen nodig zijn voor de garderobe op uw evenement, moet u eerst bepalen hoeveel capaciteit er nodig is.

Als dat bekend is, kan de berekening beginnen.

Tip: Houd bij een onbewaakte garderobe altijd iets meer ruimte tussen de garderoberekken!

Breedte van de garderobe

Voor het bepalen van de breedte van de garderobe is het aantal garderoberekken dat naast elkaar komt te staan doorslaggevend. We rekenen daarbij met:

Tussen 2 garderoberekken hart op hart 1,5 meter
Tussen de buitenste garderoberekken en de muur/tentzeil 1 meter

Hierdoor wordt de totale breedte bij 3 garderoberekken dus 5 meter en bij 8 garderoberekken 12,5 meter. Onze garderobecalculator berekent dit graag voor u!

Diepte van de garderobe

Met de diepte van de garderobe bedoelen we de afstand van de balie t/m de achterkant van de garderoberekken, inclusief de benodigde diepte van de balie zelf. In de berekening gaan we uit van ons eigen baliesysteem met een diepte van 60 cm. Gebruikt u diepere balies/buffetten, dient dit er natuurlijk bij opgeteld te worden.

Door bij de lengte van de garderoberekken 2 meter op te tellen (werkruimte + diepte balie), zit u goed. Onze garderobecalculator berekent dit graag voor u!

Hoogte van de garderobe

Doorgaans het minste een probleem, maar denk ook zeker aan de benodigde hoogte van de garderobe.

Wanneer er reeds goede verlichting aanwezig is, kunt u het beste rekenen met een hoogte van 2,2 meter.
Wanneer ons garderobe verlichtingssysteem nog boven de garderoberekken komt, houdt u rekening met 2,7 meter hoogte.

Kunnen we de rekken iets dichter op elkaar zetten?

Een vraag die we vaak krijgen na het geven van een tekening met afmetingen is of "de rekken niet wat dichter op elkaar kunnen staan?" om ruimte te besparen. Logische vraag, maar de kans wordt groter dat er jassen van de garderoberekken afgelopen gaan worden.

Bij losse verhuur is het dus altijd aan u en zal een paar centimeter minder tussen de garderoberekken niet direct een probleem zijn, maar we adviseren te rekenen met de afmetingen zoals op deze pagina gegeven.