Advies: Het grote voordeel van

Verschillende kleuren garderobenummers

Vaak krijgen we de vraag waarom we toch zo graag verschillende kleuren garderobenummers ophangen in de garderobe. Of we niet enkel de themakleur van het evenement of de kleur van het bedrijf waarvan het bedrijfsevenement is kunnen aanhouden. Logische vraag, maar er zit meer achter.

Elk garderoberek een andere kleur plastic garderobenummering geven, zorgt namelijk voor soms wel 50% snellere garderobes doordat het zowel voor bezoekers als voor garderobemedewerkers eenvoudiger werkt. Laat het ons uitleggen...

Jassen sneller vindbaar voor medewerkers

Door aan elk garderoberek een andere kleur nummering te gebruiken en daarbij elke kleur bij hetzelfde cijfer te laten beginnen, is in feite elk garderoberek exact hetzelfde genummerd. Alleen de kleur is anders. Hierdoor is onthouden welk garderobenummer waar hangt zeer eenvoudig geworden.

Bijvoorbeeld; alle nummers lager dan 250 hangen links aan het garderoberek en hoger dan 250 hangen rechts. Door enkel het getal 250 te onthouden en naar de kleur te kijken, blijft slechts 5% van de mogelijke haakjes over om te zoeken. Dat scheelt veel, heel veel!

Geen lelijke (spiek)briefjes met getallen

Doordat de nummering aan elk garderoberek hetzelfde loopt en de garderobemedewerkers dus bijna blind weten waar welk nummer hangt, zijn de lelijke handgeschreven spiekbriefjes met getallen erop aan de voorkant van de garderoberekken overbodig geworden. Blind typen gaat ook veel sneller dan elke keer moeten kijken...

Uw bezoekers helpen graag mee

De nette borden die we aan de voorzijde van de garderoberekken hangen geven duidelijk de kleur van de garderobenummers aan. Gemiddeld kijkt zeker 80% van de bezoekers naar de kleuren op deze borden en gaat daardoor in de buurt van het juiste garderoberek aan de balie staan om de jas (of tas) weer op te halen.

Wanneer de garderobemedewerkers daardoor elke keer minder meters hoeven te lopen, loopt de snelheidswinst in de garderobe erg snel op.

Eerder een oplossing bij vermist garderobenummer

Dat sommige bezoekers hun garderobenummer kwijt raken komt nu eenmaal voor. Aan de garderobemedewerkers de taak te proberen toch de jas nog te voorschijn te toveren tussen misschien wel 4.000 andere jassen...

Maar ervaring leert dat erg weinig mensen het exacte nummer onthouden, vreemd genoeg wel de kleur van het garderobenummer! Als daardoor slechts 1 van de 10 garderoberekken overblijft om aan te zoeken, heeft zelfs de pechvogel zonder garderobenummer sneller zijn jas.

Samengevat:

Mooi dat de bedrijfskleur van de opdrachtgever geel is, maar nee; daarom hangen we niet aan elk garderoberek gele garderobenummers (of welke kleur dan ook)
Garderobemedewerkers weten direct in welk deel van de garderobe ze moeten zoeken en zijn daardoor veel sneller
Garderobemedewerkers lopen veel minder meters van balie naar de jas en terug en zijn daardoor veel sneller