Advies: Het belang van de juiste

Verlichting in de garderobe

Misschien nog wel belangrijker dan alle andere onderdelen van de garderobe samen is de juiste verlichting in de garderobe. Natuurlijk gaat er niets boven daglicht, maar helaas zijn lang niet alle evenementen overdag en in een ruimte met voldoende daglicht.

Wanneer uw evenement afglopen is en uw bezoekers zich naar de garderobe begeven willen zij snel hun jas (of tas). Als er dermate weinig licht is dat garderobemedewerkers de verschillende kleuren garderobenummers niet meer kunnen onderscheiden of de cijfers nauwelijks kunnen lezen, vertraagt dat de garderobe enorm.

Verlichting tussen de garderoberekken

Tussen de garderoberekken (of tassenstellingen) is goed werklicht erg belangrijk. Wat het concept van uw evenement ook is, in de garderobe zelf moet er voldoende wit en niet gedimd licht zijn dat van meerdere plaatsen boven de garderobe recht omlaag schijnt.

Door wit licht blijven de verschillende kleuren garderobenummers duidelijk te onderscheiden
Als de lampen voldoende verdeeld hangen, komt er overal voldoende licht en schijnt er weinig licht buiten de garderobe
Door de lampen recht omlaag te laten schijnen, worden medewerkers zo min mogelijk verblind.

Wanneer Van Dongen Events naast de garderobematerialen de totale garderobe verzorging op uw evenement regelt, stellen we vrijwel altijd onze eigen verlichting verplicht tussen de garderoberekken.

Verlichting bij de balie

De verlichting voor, boven en net achter de balie laten wij doorgaans over aan het AV-bedrijf dat de rest van de verlichting op uw evenement verzorgt. Daarbij kan natuurlijk best gewerkt worden met wat meer kleuren voor sfeer passend bij het evenement.

Houd het ook voor uw bezoekers praktisch en functioneel; aan de balie pakken zij nog even iets uit hun jas of tas, dat werkt niet in het donker
Absoluut GEEN paars licht bij de balie, een groot gedeelte van de bezoekers herkent dan hun eigen jas niet bij vertrek...